In de minor  ‘Vernieuwend leren met ICT en games’  is er een bordspel gerealiseerd, waarbij educatie en gameification samen komen. Het spel is verkozen tot het beste spel van 16 andere spellen die zijn ontwikkeld tijdens deze minor. 

In dit spannend en leerzame bordspel leren kinderen uit groep 3-4 meer over rekensommen maken en uit te rekenen. Het doel is om de beste rekenpiraat te worden door goede sommen en antwoorden te leggen en de puzzel compleet te maken. 

Fysieke versie piratentocht

Als groep hebben wij samen gewerkt aan het bedenken en uitwerken van de piratentocht bordspel. 

Ik ben deels verantwoordelijk geweest voor het design, de handleiding en de fysieke zowel als de digitale versie van het spel (De afbeeldingen op de puzzelstukjes zijn niet zelf ontworpen). 

Het was een erg leerzaam proces, omdat er een educatief element erin moest zitten. Dit was een uitdaging, want er zijn al vele soorten educatieve spellen op de markt. 

Uiteindelijk zijn we toch tot een idee gekomen om een reken oefenspel te maken. In het onderwijs komt vaak voor dat reken nog abstract is. Dit hebben wij aangepakt om een gezellig bordspel te maken en een competitief element aan toe te voegen.