HistoCity is een innovatief project waar de opdrachtgever een docent is en de minor-studenten het leerproces integreren in een digitaal leermiddel. HistoCity draagt bij om de oriëntatiekennis van geschiedenis in de onderbouw op niveau te houden. Het probleem is dat leerlingen in de onderbouw vaak deze kennis vergeten, met HIstoCity kan de oriëntatiekennis blijvend worden geoefend op een leuke wijze. 

Ik heb dit project veel geleerd over programmeren en didatiek. Hiermee ben ik echt de diepte ingedoken. Tijdens dit project heb ik gebruik gemaakt van het programma Unity en geprogrammeerd in #C. 

Ik heb dit project met drie andere medestudenten van de minor ‘Vernieuwend leren met ICT en Games’ gemaakt. In het verleden is in de minor het idee HistoCity ontstaan, wij hebben dit idee verder ontwikkeld. 

Ik heb verschillende taken uitvoert en verschillende rollen aangenomen. Ik ben voornamelijk verantwoordelijk geweest voor het plaatsen van alle UI elementen en 3D modellen (deze kwamen uit de free asset store van Unity). Verder heb ik ervoor gezorgd dat er kan worden gewisseld van tijdperken, dat er een laadscherm tevoorschijn komt, alle audio in het spel waarvan sommige zijn verbonden met bepaalde acties, het karakter keuzescherm, het uitlegscherm en nog vele andere elementen in het spel.