Jon Karelse

Freelancer webdesigner

Als freelancer ben ik bezig geweest voor Jon Karelse Intercoiffure IJsselstein en Nieuwegein. Jon Karelse benaderde mij om hun website te vernieuwen, omdat de huidige website verouderd was. Ik ben bezig geweest om de website een modernere look en feel te geven en ervoor te zorgen dat klanten voor Jon Karelse kiezen. Zo is Jon Karelse meer dan 110 jaar een begip in de regio IJsselstein en Nieuwegein. 

Jon Karelse logo

Resultaat

Het resultaat van deze opdracht is een funtionerende website die in gebruik is genomen door Jon Karelse. De opdrachtgever was er erg blij mee en vind het fijn dat de website bij hun bedrijf aansluit. De website heb ik in WordPress ontwikkeld.  Hieronder is te lezen hoe ik deze opdracht heb aangepakt en hoe de website ontwikkeld is. 

Aanpak

Als eerste ben ik begonnen om de wensen en behoeften van de opdrachtgever in kaart te brengen. Zo heb ik meerdere malen afspraken gehad en heb ik een offerte opgesteld. Na de bevestiging van de offerte ben ik aan de slag gegaan met inspiratieonderzoek. Inspiratieonderzoek heeft mij geholpen om erachter te komen hoe andere kappers hun website indelen. Zo moest er met verschillende zaken rekening worden gehouden, omdat Jon Karelse uit twee verschillende vestigingen bestaat.  Ik heb gekeken naar welke onderdelen van de oude site mochten blijven en welke overbodig waren. Om de indeling te bepalen heb ik een sitemap gemaakt. 

Wireframes

Na het onderzoek ben ik de website gaan uitdenken in wireframes. Ik heb gekeken welke layouts het beste paste bij de nieuwe eisen van Jon Karelse. De website moest moderne, meer ‘open’ en minder druk dan de oude website. Verder heb ik zelf gekeken naar welke indeling het meest gebruiksvriendelijk was en welke elementen het belangrijkste zijn voor de klant. Ik heb gebruik gemaakt van wireframe templates in Figma, zodat ik gelijk kon zien wat er mogelijk is met de beperkingen van WordPress met Elementor. 

Opzet en ontwikkeling

De wireframe templates heb ik met een aantal afbeeldingen ingevuld, zodat ook de sfeer duidelijker werd. Ik heb hierop feedback gevraagd van de opdrachtgever en ik heb dit verwerkt in het eind design. Topshelf Media heeft voor mij een development omgeving voor Jon Karelse opgezet, zodat ik mijn design eerst kon testen voor dat dit live ging. Verder heb ik van Topself Media af en toe advies gevraagd op de technische gebieden over WordPress, omdat ik niet helemaal bekend mee was. De ontwikkeling in WordPress is spoedig verlopen met hier en daar nog kleine aanpassingen aan het ontwerp. Op 2 januari 2022 is het nieuwe design van de website live gegaan.