WeExplore

UX/UI Design / Scrum / Figma

Tijdens mijn specialisatie Human Centered Design ben ik 3 weken lang bezig geweest met het project WeExplore samen een medestudent. De hoofdvraag luidt:’ Hoe vertaal je vrije werkwijze van de doelgroep, naar hun digitale touchpoints?’ Dit ging over de doelgroep jongvolwassenen en millennials die vaak geen gebruik maken van reisbureaus, maar spontaan hun reis plannen als zij al op reis zijn.

Resultaat

Het resultaat van deze opdracht is een werkend prototype gemaakt in Figma. Klik hier om het prototype uit te testen. 

Aanpak

Uit het onderzoek kwamen de volgende conclusies: reisbureaus hebben een ouderwets imago bij de doelgroep; op internet is er een te groot aanbod die niet gepersonaliseerd is; de doelgroep wil niet alles vastleggen maar spontaan zaken plannen; en de doelgroep wil ervaringen delen met bijvoorbeeld andere reizigers. Wij hebben gekozen om hiervoor een app te maken, omdat de doelgroep altijd wel een mobiel bij de hand heeft tijdens het reizen.

In het begin van dit project was het lastig om te ontwerpen voor mobiels, daarom hebben wij uiteindelijk gebruik gemaakt van een IOS UI kit om de juiste afmetingen van de verschillende elementen te krijgen. Ik heb mij vooral gericht op de onboarding en de frame ‘mijn reis’ en het profiel (zie hiernaast)

Enquête

We kregen door de interviews de indruk dat reisbureaus een stoffig imago hebben en niet het gevoel van vrijheid over brengt. Deze bevestiging hebben wij gekregen in onze enquête. Het bleek namelijk dat 63% van de 121 testpersonen niet bij een reisbureau een reis zou boeken en dat meer dan de helft het imago van een reisbureau ouderwets vind.