Tijdens mijn specialisatie Human Centered Design ben ik 3 weken lang bezig geweest met het project WeExplore samen een andere student. De hoofdvraag luidt:’ Hoe vertaal je vrije werkwijze van de doelgroep, naar hun digitale touchpoints?’ Dit ging over de doelgroep jongvolwassenen en millennials die vaak geen gebruik maken van reisbureaus, maar spontaan hun reis plannen als zij al op reis zijn.

Uit het onderzoek kwamen de volgende conclusies: reisbureaus hebben een ouderwets imago bij de doelgroep; op internet is er een te groot aanbod die niet gepersonaliseerd is; de doelgroep wil niet alles vastleggen maar spontaan zaken plannen; en de doelgroep wil ervaringen delen met bijvoorbeeld andere reizigers. Wij hebben gekozen om hiervoor een app te maken, omdat de doelgroep altijd wel een mobiel bij de hand heeft tijdens het reizen.

Ons concept was: “Als WeExplore willen wij jou het gevoel geven van vrijheid, laat je inspireren tijdens jouw reis en deel jouw ervaringen met anderen.” In de WeExplore app kunnen gebruikers: geïnspireerd worden met plekken en bezienswaardigheden gebruikmakend van de locatie waar zij al zijn; hun eigen blog bijhouden en deze delen met vrienden of familie; en hun boekingen en reserveringen inzien.

Ik heb mij gericht op het eerste ontwerp en daarna heeft mijn teamgenoot nog kleine aanpassingen gedaan op het ontwerp.

In het begin van dit project was het lastig om te ontwerpen voor mobiels, daarom hebben wij uiteindelijk gebruik gemaakt van een IOS UI kit om de juiste afmetingen van de verschillende elementen te krijgen. Ik heb mij vooral gericht op de onboarding en de frame ‘mijn reis’ en het profiel. 

“>We kregen door de interviews de indruk dat reisbureaus een stoffig imago hebben en niet het gevoel van vrijheid over brengt. Deze bevestiging hebben wij gekregen in onze enquête. Het bleek namelijk dat 63% van de 121 testpersonen niet bij een reisbureau een reis zou boeken en dat meer dan de helft het imago van een reisbureau ouderwets vind.