Het proces

IS EEN DOORLOPENDE VICIEUZE CIRKEL, MAAR ELKE KEER ANDERS

Onderzoek

Voordat ik aan de slag ga met iteraties begin ik eerst met het onderzoek. Er wordt onderzoek gedaan naar onder andere de opdrachtgever, de opdracht, de doelgroep en verschillende middelen die ingezet kunnen worden. Dit communiceer ik allemaal naar de opdrachtgever om de wensen en de behoeften goed te weten te komen. Hieruit komt ook een uiteindelijk eindadvies en eventueel hoe dit advies zou kunnen worden ingezet.

Iteraties

Tijdens het onderzoek maak ik verschillende iteraties en presenteer ik deze aan de opdrachtgever. De iteraties worden in de tussentijd verbeterd en aangepast op nieuw verkregen informatie.

Prototyping

Als de iteraties naar wens zijn werk ik deze uit tot prototypes. Om er een 'echt' gevoel bij te krijgen worden de prototypes ook in een setting geplaatst. Dit geeft een schets en voorbeelden van het eindresultaat, waaruit keuzes worden gemaakt.

Testen

Om het project te beginnen en te verbeteren is er natuurlijk feedback nodig van verschillende mensen. Er wordt niet alleen gepraat met de opdrachtgever, maar ook met de stakeholders die een rol spelen bij de gegeven opdracht. Het testen gebeurt gedurende de verschillende fases om tot een eindprototype te komen.